Min side
På min side så vil du kunne ha oversikt over aktiviteter, motta melding delta i grupper og endre instillinger.
Forumsvar Lagt Inn
-
ForfatterInnlegg
-
Hei
Jeg har hund og må derfor ut å gå tur hver dag. Jeg går ofte mellom 5 og 10 km og når jeg har en dårlig dag, så hjelper turene meg mye.
Av og til lytter jeg på musikk når jeg går, andre ganger lar jeg tankene flyte fritt, men prøver å unngå negative tanker. Når de negative tankene kommer har jeg begynt å lære meg å snu tankene til noe positivt å tenke på. Men det er å lære seg å ha gode dager tar tid, men sakte men sikkert blir det bedre.Brukermedvirkning
Brukermedvirkning er et viktig redskap for å påvirke helsetjenestene slik at de blir bedre rettet mot brukernes behov for tjenesterBrukermedvirkning er en rettighet fastlagt i flere lover. I en rekke veiledere er det gitt eksempler på hvordan brukermedvirkning kan bli ivaretatt, både for å påvirke egen behandling gjennom individuell brukermedvirkning, og for å benytte tjenestemottakernes erfaringer til å utforme kvalitetsmessig bedre systemer og tjenestetilbud.
For at brukermedvirkning skal gi reell innflytelse, forutsetter det at tjenestens utøver har kunnskap om, har forstått og erkjent at brukererfaringer vil bidra til bedre tjenester. Det krever at kunnskap om brukermedvirkning både blir bygd opp som et vedvarende opplæringstilbud i tjenestene, og at Mental Helse gjennomfører en god og systematisk opplæring av brukermedvirkere.
Brukermedvirkning i system- og tjenestevurderinger innebærer at brukerdeltakerne gjør vurderinger på vegne av en brukergruppe. Demokratisk praksis forutsetter da at brukerdeltakeren har en fullmakt fra dem han eller hun snakker på vegne av, det vil si representerer. Da kan ikke de som yter tjenestene velge hvem som skal delta fra brukerne.
Reell innflytelse på systemnivå er vanskelig å oppnå ettersom brukersiden praktisk talt uten unntak deltar i mindretall, ofte kommer sent inn i arbeidsprosesser og oftest bare deltar i arbeid med rådgivende, ikke besluttende fullmakter.
Ansatte med betegnelser som erfaringskonsulenter, eller ansatt med brukererfaring, gir mulighet for avgrenset erfaringsbidrag i tjenestene. Praksis i disse stillingene er svært ulikt gjennomført både med hensyn til innhold, rolle og deltakelse i tjenestesystemene. Slike ansatte skal aldri erstatte brukermedvirkning fra organisasjonene.Mental Helse vil:
at retten til å oppnevne brukermedvirkere i tjeneste- eller systemrettet arbeid skal forbeholdes organisasjonene selv i samsvar med demokratiske regler om representasjon.
at det tilstrebes å oppnå bedre balanse mellom bruker- og tjenestenivå i arbeidsgrupper.
at det stilles krav om regelmessig opplæring i brukermedvirkning på alle tjenesteområder som omfattes av lovverket som gir hjemmel til brukermedvirkning, og på alle nivåer i disse tjenestene. Å drive kvalitetskontroll innebærer at det må foreligge standarder for de aktiviteter som skal sikres.
at det innføres standarder og dokumentasjon av systematisk opplæring i brukermedvirkning i alle tjenesteytende ledd – inklusive ledelsesnivå i samsvar med krav i Veilederen IS-1388, Psykisk helsevern for voksne, punkt 7.2.
at brukerutvalg skal innhente vurderinger fra relevante brukerorganisasjoner før behandling av større endringer i tjenestetilbudet.
at det fastsettes standarder for oppnevning og drift av kommunale råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne, slik at intensjonen med rådene blir ivaretatt for både somatisk og psykisk helse.
at det sikres brukerrepresentasjon på alle nivåer i forvaltningen.29. september 2020 klokken 19:04 som svar til: Hva er viktigst for nye tilkommende til nettstedet? #3023Det er mange gode ideer her og jeg synes også det skal være lett å kommet til og forstå oppsettet på sidene, men samtidig synes jeg en ikke skal glemme bakgrunnen for å lage disse sidene, som er å være et erfaringsutvekslingsforum for brukerrepresentanter.
Vår største utfordring er vel det å nå ut til potensielle brukere av forumet. og her tror jeg Mental Helse har glemt oss. Under prosjekter i årsmeldingen er ikke Forum for brukerrepresentanter ikke nevnt i hele tatt.-
Dette svaret ble endret 4 år, 6 måneder siden av
brukerforummh.
Mange av verdens land var ikke forberedt på en slik pandemi, Sist det var noe tilsvarende var vel spanskesyken rundt 1918. Fra den gang og frem til i dag har verden endret seg både medisinsk og teknisk, men like vel kon Covid 19 som et sjokk på oss alle. Jeg håper samfunnet lærer og er forberedt når en ny pandemi rammer oss. Jeg tror at det vil komme flere utbrudd.
27. august 2020 klokken 12:54 som svar til: Hvordan kan vi spre mer erfaringskunnskap om psykisk helse? #2786Ireneh90 kommer med mange gode ideer ovenfor og jeg håper det en gang vil la seg gjennomføre, men det største problemet her i Norge er økonomi. Staten bidrar med alt for lite penger innen disse områdene. I stedet for å øke midlene, minsker de dem. Eller så flytter staten ansvaret over til kommunene uten å tilføre midler til å gjennomføre tiltakene og kommune må da prioritere det absolutt nødvendige og lovpålagte og da går det ofte utover psykiatrien.
Hvor er Mental Helse i denne sammenhengen og hvor stor påvirkningskraft har MH for å komme seg inn i skolen i fra f,eks 12-års alderen?
Mine erfaringer er at det å prate med noen om det en har opplevd, hjelper meg mye
Opplæring er bare tull
De som sitter i rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne må få vite om disse problemstillingene.
Åååå?
Skolen kan være en viktig arena for å formidle verktøy til bruk ved angst og depresjon. Det er noe som kanskje bør inn så tidlig som mulig f,eks i 6 klasse
Det er viktig det du skriver om å ha egne erfaringer
-
Dette svaret ble endret 4 år, 6 måneder siden av
-
ForfatterInnlegg