Webinar

Her kan du velge mellom ulike plattformer for gjennomføring av webinarer

Teams, Zoom og Google Meet

Mental Helse benytter vanligvis Teams

Vi anbefaler at du velger fylke du skal til og klikke på “BLI MED PÅ TEAMS” og deretter “Forsett i denne nettleseren”.


   
   


Neste webinar: tirsdag den 04. januar 2022 kl. 17:00 til 17:30. Vert: Karl Johan Johansen
Tema: “Forum for brukerrepresentanter” Hvordan kan vi anvende det digitale forumet for å bli bedre brukerrepresentanter?
Informasjon

Deltakelse på Stasjonær/Bærbar på Zoom, Teams eller Google Meet kan gjøres via en nettleser. En kan også laste ned og installere applikasjoner siden video i nettlesere kan ha begrenset funksjonalitet.

For å delta i webinar på mobil kreves det at Zoom-app, Teamsapp eller Meetapp er installert.

Noen webinarer vil bli tatt opp, men da vil dette bli opplyst om. Opptakene vil bli gjort tilgjengelig i filområdet under “Webinar” en periode etter endt webinar.


Tidligere webinar

Opptak av Webinarer må aktiveres i Teams-menyen. Det vil da bli lagret i Onedrive på Mental Helses konto. Du må være pålogget denne og fått tilgang for å kunne se opptaket og eventuelt laste det opp i brukerforumportalen.

Nedenfor kan opptak av webinarer manuelt lastes opp om man vil ta vare på og publisere dem i portalen

Navn Beskrivelse Nedlastinger Sist endret Last ned
222 nedlastinger 26-01-2022 Last ned
223 nedlastinger 26-01-2022 Last ned

Last opp nytt webinar her:

video1


Hjelp

 • Delta med mikrofon

  Tekstlig:

  Når du har valgt å delta i et møte/webinar gjennom Zoom applikasjonen vil du bli møtt av et slikt grensesnitt:

  Hvis du deltar med en datamaskin må du velge Join with Computer Audio, hvis du ønsker å delta på mobil trykker du på Phone Call og vil se hvilket nummer du må ringe for å delta. Huker du av for Automatically join audio by computer when joining a meeting vil du slippe å måtte velge Join with Computer Audio hver gang du deltar i et møte eller webinar. Det vil velges automatisk.

  Etter å ha trykket på Join with Computer Audio burde alt være i orden og du skal kunne ta i bruk mikrofon og høre de andre deltakerne. Hvis dette ikke er tilfellet kan du trykke på pilen ^ (uthevet i rødt) ved siden av mikrofon-ikonet helt til venstre i menyen nederst i applikasjonen.

  Deretter vil du få opp en ny meny hvor du kan velge din mikrofon og høyttaler. Etter at disse er valgt skal du nå kunne snakke med og høre de andre deltakerne.

  Hvis du trykker på mikrofon-ikonet istedenfor å trykke på pilen ^ ved siden av, vil du deaktivere (mute) mikrofonen. Trykker man på den igjen vil mikrofonen reaktiveres.

  Et trykk vil deaktivere mikrofonen
  Et trykk vil reaktivere mikrofonen

 • Delta med video

  Tekstlig:

  Etter at du har lagt til mikrofon og høyttaler kan det være ønskelig å også delta i møtet/webinaret med video.

  Dette er svært enkelt. Sørg for at kameraet du skal bruke er koblet til. Deretter trykk på pilen ^ (uthevet i rødt) ved siden av Start Video/Stop Video knappen og du vil få opp en ny meny. Her kan du velge ønsket kamera og eventuelt endre på kamerainnstillingene etter behov.

  Hvis du trykker på Start Video istedenfor på pilen ^ ved siden av, vil applikasjonen prøve å starte det forhåndsaktiverte kameraet.

  Et trykk vil starte video
  Et trykk vil stoppe video

 • Deling av skjerm

  Tekstlig:

  I midten av navigasjonsmenyen i applikasjonen vil det være en grønn Share knapp. Denne benyttes hvis man vil dele noe eller åpne en tavle.

  Når du trykker på Share vil det åpnes et nytt vindu og du vil kunne velge hva du vil dele.

  Her ser man at det dukker opp flere valgmuligheter. For å dele skjermen trykker du på Screen, for å dele en tavle trykker du på Whiteboard og for å dele en iPhone/iPad skjerm trykker du på iPhone/iPad. Det er også mulig å dele åpne nettleservindu eller kjørende applikasjoner. Disse kan velges hvis du ønsker å vise noe mer spesifikt.

  For å i tillegg dele lyd fra datamaskinen kan du huke av for Share computer sound og hvis du vil optimalisere delingen for videoklipp huker du av Optimize for full screen video clip.

  Etter at du har valgt det du ønsker å dele og huket av for ønske tilleggsinnstillinger kan du trykke Share for å utføre delingen. Det du har valgt å dele vil deretter vises for de andre deltakerne.