Oslo

Referat Brukerforum 03.05.22

Viser 1 innlegg (av totalt 1)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #196761

  Brukerforum 3. mai

  Tilstede:
  Digitalt – Espen, Karl Johan, Helle
  Fysisk på kontoret – Olav, Amanda
  Meldt forfall: Nora, Jørund, Martine, Solveig

  Saksliste

  • Status Digitalt Brukeforum (DBF) for MHO
  Karl Johan med på møtet fra starten kl. 17. Forumet skal nå være operativt og fungere som det skal. Gradvise forbedringer blir gjort fortløpende og Karl Johan vil gjerne ha tilbakemeldinger hvis vi oppdager noe som ikke fungerer. Bakgrunnsbildet er fjernet fra gruppeforsiden slik at det ikke forstyrrer visningen av aktuelle saker fra eksterne nettsider (erfaringskompetanse.no, NRK-psykisk helse, erfaringssentrum.no, forskning.no). Karl Johan skal blant annet ha møter med MH Møre og Romsdal for å hjelpe de i gang med brukerforum og oppfølging.

  • Erfaringsutveksling

   Helle:

  Brukerrådet Alderspsykiatrisk seksjon. Neste møte 4. mai. De har invitert overlege som skal snakke om elektrosjokkbehandling. Saker kommer til rådet via ansatte, postkasse og epost. Viktig at ansatte er involvert og et bindeledd, alle profiterer på samarbeid mellom brukerråd og ansatte.

   Espen:

  Sagene råd for personer med funksjonsnedsettelse. Neste møte 4. mai, Skal bl.a. snakke om BPA ordningen, og ønsker å finne ut hvem/hvor mange som får avslag og hvorfor. Møtene i rådet har åpent kvarter som fast første post på agendaen.

   Olav:

  Nordre Aker Råd for personer med nedsatt funksjonsevne. BPA også sak i Nordre Aker, spesielt en enkeltsak som har fått medieoppmerksomhet. Olav skal ta kontakt med vedkommende det gjelder og høre om det er noe på systemnivå i saken hennes som rådet kan ta opp.

  Olav og Amanda deltok på åpningen av Recoverysenteret i Nordre Aker tidligere på dagen 3. mai. Virker lovende.

  Merknad fra Amanda etter møtet under referatskriving: Recoverysenteret skal blant annet tilby kurs i hverdagsverktøy (bolig, økonomi), kurs i hverdagsglede, depresjonsmestring (KiD), kurs i belastningsmestring (KiB), yoga, recoeryverksted og mer. Verdt å merke seg: senteret planlegger åpne møter hvor de skal informere om senteret og de ulike tilbudene og hvor man kan dele sine bekymringer, ønsker og behov. Planlagt på følgende mandager kl. 10.15-11.30: 9. mai, 16. mai, 23. mai, 30. mai, 13. juni, 20. juni. Du kan følge recoverysenteret på facebook for løpende oppdateringer om senteret og tilbudene.

  • Informasjonskampanje 2022 – fordele oppgaver
  Jørn har startet med Søndre Nordstrand og vil forsøke å være ferdig til juni. Amanda informerer om at ikke alle trenger å gå like hardt ut, at et feks kan være en ide å sjekke status hos fastlegen sin neste gang man uansett er innom. Gavekort venter de som gjør en ekstra innsats. Amanda viste frem brosjyrene om svartjenestene til MH og MHO sin egen brosjyre som vi evt skal dele ut til fastlegekontorer og lignende hvis de er interessert i informasjonsmateriell fra Mental Helse.

  • Rekruttering nye brukermedvirkere?
  Solveig er interessert i rollen som brukerrepresentant og skulle egentlig delta på brukerforumet men måtte melde avbud.

  • Kurs høst 2022

  – “Styrk deg selv”-kurs på Sagatun: Helle, Olav og Amanda interessert i kurs på og tur til Sagatun. Helle påpekte at lettere å ta stilling til om en kan hvis det blir foreslått dato.
  – Kurs i rollen som brukerrepresentant: dato for kurset satt etter brukerforum. Amanda sendte ut mail til alle brukerrepresentanter og styret 4. mai. Kurset i regi av MH KUPP blir 26.-28. august på Quality Hotell Gardermoen. Pr. 5. mai har Espen, Helle, Sofia og meg (Amanda) meldt fra at de ønsker å delta.

  • Eventuelt
  – Mikrofoner: kunne det vært aktuelt at MHO sponser brukerrepresentanter med mikrofoner til bruk på digitale møter? Lydkvalitet er et gjentagende problem på brukerforum og påvirker hvor mye alle får med seg av hverandres erfaringsutveksling og annet i møtene. Amanda og Karl Johan kan forsøke å sjekke mulige mikrofon-alternativer.

  – Neste brukerforum holder Karl Johan et innlegg om recovery. Karl Johan har blant annet erfaring fra digitale treffsteder på recoverysenter og kan dele om dette.

  • Dette emnet ble endret 1 år, 9 måneder siden av Amanda Jansen.
  • Dette emnet ble endret 1 år, 9 måneder siden av Amanda Jansen.
  • Dette emnet ble endret 1 år, 9 måneder siden av Amanda Jansen.
Viser 1 innlegg (av totalt 1)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.